2 0 1 4 I BILDER | JANUARI - JUNI

 
Jag firade in det nya året tillsammans med min familj under en mycket mysig nyårsafton. Efter tolvslagets raketavfyrande hamnade vi hos grannarna där natten fortsatte. En mycket mysig start på det nya året.Till skillnad från nyår 2012 hade vi inte Solomon med oss, men vi var glada ändå. 
 
 
Jag fick flytta in i min första egna lägenhet och inreda den nästan precis som jag ville. Nu hade jag ett hem att trivas i. 
 
 
På min sextonårsdag fick jag äran att vakna upp till en sjungande Lisa efter att vi legat och pratat sent in på natten. Hade en av mina livs bästa födelsedagar och jag var så glad över all uppvaktning jag fått. 
 
 
Månaden blev februari och en av världens absolut bästa vänner Niklas kom och hälsade på mig över en helg. Så många skratt och så mycket god mat samt en säsongsdebut för mig var lite av det vi hann med. Idag bor han med i Karlstad och friidrottar, häftigt att vi båda skulle hamna där. Det hade vi aldrig kunnat tro när vi skrikandes åkte in i karlstad för träningsläger och sa "hata hata Karlstad".
 
 
Linn och jag gick på flertal hockeymatcher där LHC kom och hälsade på, alla slutade med vinst och två jätteglada LHC-supportrar.
 
 
Jag och Melinda lyckades få varsinn biljett till Lady Gagas tredje konsert i Sverige som även kom att bli min tredje konsert med henne. Ett av årets lyckligaste ögonblick när vi med glädjetårar i ögonen sprang ut i korridoren och skrek.
 
 
 Sedan bar det av ner till Växjö där en nervös Amanda skulle stöta sitt första SM med den nya tekniken. Fullträffen kom aldrig och jag fick nöja mig med ett brons. Trots att jag visste att jag hade så mycket mer att ge åkte jag supernöjd hem från Växjö tillsammans med ett flertal andra LGIF-are som också tagit medalj. 
 
 
Två veckor senare bar det av till Växjö igen, denna gång med skönaste gänget ifrån Karlstad. En olyckligt kär och extremt känsloladdad jag lyckades smälla till med 13.99 efter en akut förändring i tekniken och knep där med bronsmedaljen i 17-årsklassen. Trots att jag grät nästan alla 50 mil hem av annan orsak var jag mycket glad över mitt brons och en, överlag, mycket lyckad helg. 
 
 
Under denna period var friidrotten väldigt intensiv. Tävlingarna duggade tätt, många svettiga och hårda träningar och dessutom väntade ett träningsläger till Portugal runt hörnet. 
 
 
Sen kom dagen då det bar av till Portugal. Tio dagars högklassig träning i sol och värme, livsnjutning på hotelltaket, god mat, gott sällskap och en himla massa skratt gjorde detta träningslägret till historiens bästa. Det bästa var att jag fick mycket tid att fokusera på bara mig och min träning vilket ledde till stora framsteg inom tekniken. Fantastisk känsla. 
 
 
Några veckor senare kom 2014's första svenska utomhuspass och även 2014's absolut värsta skolvecka. Fy fy fy, kan aldrig minnas att jag vart så stressad någonsin tidigare. Som plåster på såren fick jag ett snabbesök på några timmar av pappa, syster och farmor som vart i Värmland i andra ärenden. 
 
 
Tiden gick och det blev majs sista dagar vilket bjöd på solsken, sommarskor och kvällssol. Just denna bild är tagen påväg till tågstationen där jag skulle hämta upp syster för en mysig helg tillsammans. 
 
 
Sommaren och sommarlovet närmade sig med stormsteg. Picknikar vid älven i solnedgången upprepades flertal gånger med fina vänner och det var så mysigt. Repris på det kommande sommar, ja tack! 
 
 
Skolans sista dagar flög förbi och efter en volleybollturnering i solskenet kunde vi lämna in högen med skolböcker. Vilken lättnad det var. 
 
 
Vår otroliga FIG-mamma, Nadia tog studenten! Vilken lyckostund. Insåg då hur mycket jag längtar tills det är jag som står på det där flaket och skriker och sjunger mig hes. Bara ett och ett halvt år kvar. Nedräkning? Ja!
Dagen efter studenten var det även min tur att ta på mig finkläderna för att sluta mitt första år på gymnasiet. Efter ett antal varv i lägenheten försäkrade jag mig om att allt var redo för att bli stående över sommaren och jag åkte hem till Linköping för att spendera ett helt fantastiskt sommarlov där.
 
 
Barbent, solsken, solglasögon och minigolf! Givetvis vann jag inte, men inte heller förlorade jag och där med slapp jag bjuda på glassen!
 
 
Några dagar senare rullade bilen mot Jönköping där jag första gången på väldigt länge skulle få tävla som ett lag tillsammans med dessa fina tjejer. Dessutom skulle jag för första gången på ett år stöta med seniorkulan och det gick riktigt bra. 
 
 
I tidig ottan gick jag upp för att tillsammans med pappa, Millan och den fantastiske Pelle bila ner till Tyskland för att köpa bil. Roadtrippen vart mycket lyckad och vi hade det fantastiskt bra. Vi fick med oss en superfin bil ner och fick dessutom upptäcka flera danska samt tyska städer. 
 
 
 Världens skönaste midsommargäng packade väskorna och åkte ner till Rätö för att fira en riktig midsommar i Rätöanda med kransbindning, midsommarlunch, dans runt stången, grillfest och efter det även en kväll på bryggan. Sådana är ett vanligt förekommande på sommaren, bryggkvällar i solnedgången alltså. Fantastiskt förekommande. 
 
 
Midsommar följdes av en weekend i Göteborg tillsammans med pappa och syster samt resterande del av LGIF truppen som skulle delta i Världsungdomsspelen på Ullevi. Tidigare år, alltså 2013 kammade jag hem guldet med stor segermarginal och ville givetvis göra en repris på det även detta år. Med alldeles för många känslor i kroppen, tankar i huvudet och riktigt dåliga förutsättningar i form av kallt väder gick tävlingen käpprätt åt helvete. Men vi åt god mat och hade det riktigt bra på Liseberg i alla fall!
 
 
 Sommaren fortsattte med sina underbart varma dagar och de spenderades såklart på Rätö. En grå och slaskig decemberdag som denna längtar man tillbaka otroligt mycket vill jag lova. Sol, bad, grillat, fiske, båtåkande och andra aktiviteter är saker som får mig att må så bra.


Kommentarer


Frågor, åsikter eller tankar? Kommentera inlägget här:


Vad heter du?:
Kom ihåg mig?

Din mail: (Visas bara för mig!)

Din blogg eller hemsida:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0