2 0 1 4 I ORD

 
Jag minns för nästan exakt ett helt år sedan, då jag glatt berättade om mitt 2013 som då, hittills, vart det bästa året i mitt liv. Här sitter jag nu och ska försöka sätta ord på ett extremt speciellt år, 2014. Det har vart ett knepigt år. Det har, över lag, vart ett bra år som innefattat allt förutom mellanting. Himmel eller helvete, botten eller toppen. 2014 har bjudit på fina, bra och några av mitt livs bästa stunder likaväl som det bjudit på några av mitt livs värsta stunder. 
 
Under år 2014 har jag gjort mycket. Jag har flyttat in till en egen lägenhet, jag har vart utomlands två gånger, tagit två SM medaljer, jag har mött nya människor, sagt upp kontakten med personer och framför allt, jag har växt som person. Det gör man dag för dag och är något som är svårt att förhindra, men tack vare alla dessa bottnar och toppar har jag vuxit mer än någonsin som person, står mer än någonsin på egna ben och vet hur jag fungerar samt vart mina gränser går. Jag vet nu hur det är att må riktigt dåligt, hur det är att inte vilja gå upp ur sängen på morgonen eller hur det är att inte se någon glädje i något alls. Jag tror att det har vart nödvändigt för mig att jag mått dåligt, för att förstå vart mina gränser går och hur jag fungerar. Förra året skrev jag "även en motgång kan vändas till något positivt, hur mörkt det än är" och det har aldrig tidigare stämt så bra. 
 
Om 2013 var året med omställningar har 2014 vart rutinåret med stort R. En vardag har skapats och jag har hittat ett mönster i allt. Knep och knåp som får vardagen att gå ihop. Skola, friidrott, mat och sömn har vart nyckelord för detta år. Så många träningspass som klarats av, likaväl som prov och läxor. När det kommer till skola har jag haft bra perioder och så mindre bra perioder. Det har vart samma sak med friidrotten. Jag bytte till en teknik som aldrig riktigt ville sätta sig och med mitt tålamod ledde det till prestationsångest. Till slut kom dessa bitar att falla på plats, det skedde framför allt under träningslägret i Portugal och det var en ren njutning att stöta. Sommaren flög förbi utan någon fullträff eller någon vidare bra tävling. Den började med världsungdom på Ullevi där jag åkte hem med tårar i ögonen efter fem övertramp och sex helt misslyckade stötar.. Men sen kom ute SM i Söderhamn varifrån jag kunde åka hem med mitt livs andra SM-guld och min fjärde SM medalj. Som sagt, himmel eller helvete.
 
 Vänskap är ett ord som har fått en helt annan betydelse för mig. Jag har mött människor vars lojalitet jag inte trodde existerade på detta jordklot. Jag har skapat en familj bestående av fantastiska vänner i Karlstad. Jag har fått äran att träffa vänner som jag alltid vet var jag har och som jag kan både skratta, gråta och bara vara med. Det har för mig vart en av årets stora höjdpunkter, ordet vänskap. Jag har också insett att det finns människor som bara tar energi istället för att ge, och dem klarar man sig lika bra utan har jag lärt mig. 
 
Trots många motgångar har det vart ett lärorikt år. Det är med stora förhoppningar och förväntningar jag kliver in i 2015. Ett år med det ända löftet att göra mitt bästa i varje situation och ha riktigt riktigt kul. "Ta ut all glädje i förväg, det värsta som kan hända är att du vart glad i onödan".
 
 
 
 


Kommentarer


Frågor, åsikter eller tankar? Kommentera inlägget här:


Vad heter du?:
Kom ihåg mig?

Din mail: (Visas bara för mig!)

Din blogg eller hemsida:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0