LAG-SM 2017 BORÅSÅrets Lag-SM final gick av stapeln under SM-veckans sista dag nere i Borås. Min första lagtävling tillsammans med IF Göta blev alltså en SM-final? Hur kul? Det var i alla fall en riktigt rolig dag nere i Borås. Mitt mående pendlade upp och ner under dagen. Mådde illa och kände mig hängig och seg vilket troligtvis berodde på de tidiga uppstigningen. Klockan ringde 05.15 och min tävling startade inte förrän 17.50, d.v.s. över 12 timmar senare.. Trots det är jag nöjd med min prestation för laget. På "pappret" skulle jag ta 6 poäng, d.v.s. en seger, vilket jag också gjorde och det var superkul. Alltid kul att prestera när det väl gäller. I tredje stöten kom 14.48 vilket faktiskt är mitt andra bästa tävlingsresultat någonsin, och det trots illamående och sega ben talar ganska tydligt på att formen börjar infinna sig nu såhär lagom till stundande Junior-EM precis som planerat.

Att stöta en tävling som Lag-SM finalen är lite speciellt då den sänds på TV, med andra ord är kulringen omgiven av kameramän, kameror och mikrofoner.  Den yta runt kulringen som vanligtvis endast består av funktionärer och tävlande är nu alltså även fylld av mediautrustning. Bra träning inför framtiden hoppas jag, haha. Det är ännu ovant men väldigt roligt och framför allt lärorikt. Det underlättar ju dessutom en hel del för familj och vänner som vill se - Mamma, Millan och Mats kunde kolla tävlingen från Mallorca, Pappa kunde sitta på jobbet i Norge och kolla och vänner i hela landet kunde få ta del av tävlingen. Himla roligt att det engagerar så många.

Det totala resultatet i lagtävlingen talade inte för IF Götas fördel. Vi gick in i tävlingen med vetskapen om att vårt lag var försvagat. Vi saknade några viktiga namn och i och med det visste vi att vi skulle behöva kämpa för att över huvud taget kunna hålla oss kvar i finalserien. Tyvärr vart motståndet lite för tungt och vi hamnade på en sur femteplats vilket innebär att vi nästa år måste kvala upp till finalserien. Ska jag vara ärlig var det inte många sura miner trots att jag vad lite besviken. Laget höll ihop bra och alla gjorde vad de skulle, det räckte bara inte hela vägen. Förhoppningsvis är vi tillbaka starkare nästa år och kan kriga oss tillbaka till finalserien. Hoppas! Kommentarer


Frågor, åsikter eller tankar? Kommentera inlägget här:


Vad heter du?:
Kom ihåg mig?

Din mail: (Visas bara för mig!)

Din blogg eller hemsida:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0