2 0 1 4 I BILDER | JULI - DECEMBER

 
Ett flertal av de varma sommardagarna hamnade vi på smultronstället i Söderköping där vi strosade runt och åt glass i stora stora lass. 

 

 
X antal träningspass klarades av, både i Rätös branta backar men också hemma i Linköping på arenan. Det är något speciellt med att stöta i strålande solsken.
 
 
Sedan kom de där veckorna vi spenderade ensamma på Rätö, familjen och så värlens bästa kusiner. Sommarlovets utan tvekan bästa veckor. Att det kan vara så magiskt att bara ligga vid havet och inte göra någonting. 
 
 
Sommarlovets mest efterlängtade tripp började närma sig och vi förberedde oss för att ge oss ut på öppna havet för att fiska torsk. Vi kom inte särskilt långt innan de stora vågor skapade ett väldigt illamående hos oss och fyra hängde till slut kräkandes över relingen.Vi fick nödlanda på en liten ö och återhämta oss. Resan vart kanske inte riktigt som vi tänkt oss men vi får oss alla ett gott skratt när vi tänker tillbaka.. 
 
 
I augustis andra helg satte vi oss i bilarna som skulle ta oss upp till USM i Söderhamn. Jag hade det så himla bra den helgen och när söndagen kom och det var min tur att kliva in på arenan iförd tävlingsdräkten var jag helt sjukt taggad!
 
 
Hem från Söderhamn åkte jag hem med ett brett leende på läpparna och ett SM-guld i fickan efter resultatet 14.13. Över 14 meter igen!!
 
 
Efter mitt SM sa jag hejdå till familj och vänner i Linköping och åkte tillbaka till Karlstad. Slut på sommarlov och tillbaka till verkligheten. Dags att börja gymnasiets andra år. 
 
 
Brun som en pepparkaka, go och glad, och dessutom supertaggad på ett nytt skolår. Eller?!?
 
 
Efter bara någon vecka i Karlstad åkte jag hem till Linköping igen. LGIF stod som arrangörer för Kratfmätningsfinalen och vi hade det riktigt roligt som funktionärer. Arrangemanget vart ganska lyckat för den delen med. 
 
 
Hade en spontan men välbehövd sleepover mitt i veckan med tre fantastiska tjejer som jag kommit otroligt nära det senaste halvåret. Mys mys mys på hög nivå!
 
Två av världens bästa, Max och Agnes kom på besök över en helg i Karlstad och vi hade det så så så bra. Pizza, godis, prat till sent inpå natten och hysteriska skrattanfall summerar helgen bra.
 
 
Det är nu mitten av september och världens finaste Lisa fyller 17 vilket firas med brakfest. Riktigt lyckad kväll med riktigt bra människor. 
 
 
Första oktober stod jag och Melinda i Globen och det var dags för något vi tålmodigt gått och väntat på i ett halvår - LADY GAGA!!! Sinnessjukt bra kväll med världens bästa artist. 
 
 
Hängde med en saknad lillasyster en helg i Linköping. Behövligt för en Amanda som började gå in i en allt sämre period i sitt liv..
 
 
Världens bästa vän Linn fixade en riktig mysfrukost åt oss två. Några dagar senare bar det för min del av till USA och för hennes del Budapest, det var ju nämligen höstlov!
 
 
Min två veckor långa resa till USAs västkust var helt otrolig. Jag fick träffa en efterlängtad Solomon och jag fick tid att andas och bara ta det lugnt även om dagarna gick i 300. Mycket shopping, upplevelser, god mat, bra människor och en massa annat var vad resan bestod av. Ville allt annat än att åka hem..
 
 
November var en knepig månad där jag för första gången i mitt liv mådde riktigt psykiskt dåligt. Till det fanns många orsaker och tack vare fantastiska människor i min omgivning kunde jag sätta ord på vad det var som gnagde inom mig och försöka gå vidare mot ljusare tider. Jag började må allt bättre psykiskt och jag började känna igen mig själv igen, men då kom det fysiska. Körtelfeber. Aldrig innan har jag mått så dåligt, känt mig så inkapabel till att ens röra mig. Kunde inte svälja, när det var som värst orkade jag inte stå på egna ben. Det ledde till ytterligare några veckors träningsförbud och det tärde på mig.. 
 
 
Det blev december och kylan började nå Karlstad, än så länge ingen snö dock.
 
 
De sista dagarna i Karlstad innan det var dags för jullov hemma i Linköping spenderades mycket tid med Linn. Hon skulle upp till Sälen där hon spenderar sina vinterlov och jag skulle som sagt hem,det innebar att vi inte skulle ses på över tre veckor.
 
 
Väl hemma i Linköping skulle mycket göras. De sista julklapparna inhandlades, julstämningen skulle infinna sig och en hel del kompisar skulle det hinnas catcha-up med. Sen kom julafton. Älskar julen, älskar att umgås med nära och kära.
 
 
Tre dagar senare bestämde sig snön för att falla vilket var mycket efterlängtat.
 
 
Och här är jag nu. Alldeles strax ska jag börja fixa mig inför en storslagen nyårsafton, men innan dess skulle årsresumén sammanställas. En resumé, eller sammanfattning av ett år där jag valt att visa de ljusare stunderna till större del här på bloggen. Jag hoppas att ni som följt med mig under dessa dagar vill fortsätta med det för ni är tamigfan bäst. Nu hoppas vi på ett riktigt bra 2015 som jag välkomnar med öppna armar. GOTT NYTT ÅR!♥
 

2 0 1 4 I BILDER | JANUARI - JUNI

 
Jag firade in det nya året tillsammans med min familj under en mycket mysig nyårsafton. Efter tolvslagets raketavfyrande hamnade vi hos grannarna där natten fortsatte. En mycket mysig start på det nya året.Till skillnad från nyår 2012 hade vi inte Solomon med oss, men vi var glada ändå. 
 
 
Jag fick flytta in i min första egna lägenhet och inreda den nästan precis som jag ville. Nu hade jag ett hem att trivas i. 
 
 
På min sextonårsdag fick jag äran att vakna upp till en sjungande Lisa efter att vi legat och pratat sent in på natten. Hade en av mina livs bästa födelsedagar och jag var så glad över all uppvaktning jag fått. 
 
 
Månaden blev februari och en av världens absolut bästa vänner Niklas kom och hälsade på mig över en helg. Så många skratt och så mycket god mat samt en säsongsdebut för mig var lite av det vi hann med. Idag bor han med i Karlstad och friidrottar, häftigt att vi båda skulle hamna där. Det hade vi aldrig kunnat tro när vi skrikandes åkte in i karlstad för träningsläger och sa "hata hata Karlstad".
 
 
Linn och jag gick på flertal hockeymatcher där LHC kom och hälsade på, alla slutade med vinst och två jätteglada LHC-supportrar.
 
 
Jag och Melinda lyckades få varsinn biljett till Lady Gagas tredje konsert i Sverige som även kom att bli min tredje konsert med henne. Ett av årets lyckligaste ögonblick när vi med glädjetårar i ögonen sprang ut i korridoren och skrek.
 
 
 Sedan bar det av ner till Växjö där en nervös Amanda skulle stöta sitt första SM med den nya tekniken. Fullträffen kom aldrig och jag fick nöja mig med ett brons. Trots att jag visste att jag hade så mycket mer att ge åkte jag supernöjd hem från Växjö tillsammans med ett flertal andra LGIF-are som också tagit medalj. 
 
 
Två veckor senare bar det av till Växjö igen, denna gång med skönaste gänget ifrån Karlstad. En olyckligt kär och extremt känsloladdad jag lyckades smälla till med 13.99 efter en akut förändring i tekniken och knep där med bronsmedaljen i 17-årsklassen. Trots att jag grät nästan alla 50 mil hem av annan orsak var jag mycket glad över mitt brons och en, överlag, mycket lyckad helg. 
 
 
Under denna period var friidrotten väldigt intensiv. Tävlingarna duggade tätt, många svettiga och hårda träningar och dessutom väntade ett träningsläger till Portugal runt hörnet. 
 
 
Sen kom dagen då det bar av till Portugal. Tio dagars högklassig träning i sol och värme, livsnjutning på hotelltaket, god mat, gott sällskap och en himla massa skratt gjorde detta träningslägret till historiens bästa. Det bästa var att jag fick mycket tid att fokusera på bara mig och min träning vilket ledde till stora framsteg inom tekniken. Fantastisk känsla. 
 
 
Några veckor senare kom 2014's första svenska utomhuspass och även 2014's absolut värsta skolvecka. Fy fy fy, kan aldrig minnas att jag vart så stressad någonsin tidigare. Som plåster på såren fick jag ett snabbesök på några timmar av pappa, syster och farmor som vart i Värmland i andra ärenden. 
 
 
Tiden gick och det blev majs sista dagar vilket bjöd på solsken, sommarskor och kvällssol. Just denna bild är tagen påväg till tågstationen där jag skulle hämta upp syster för en mysig helg tillsammans. 
 
 
Sommaren och sommarlovet närmade sig med stormsteg. Picknikar vid älven i solnedgången upprepades flertal gånger med fina vänner och det var så mysigt. Repris på det kommande sommar, ja tack! 
 
 
Skolans sista dagar flög förbi och efter en volleybollturnering i solskenet kunde vi lämna in högen med skolböcker. Vilken lättnad det var. 
 
 
Vår otroliga FIG-mamma, Nadia tog studenten! Vilken lyckostund. Insåg då hur mycket jag längtar tills det är jag som står på det där flaket och skriker och sjunger mig hes. Bara ett och ett halvt år kvar. Nedräkning? Ja!
Dagen efter studenten var det även min tur att ta på mig finkläderna för att sluta mitt första år på gymnasiet. Efter ett antal varv i lägenheten försäkrade jag mig om att allt var redo för att bli stående över sommaren och jag åkte hem till Linköping för att spendera ett helt fantastiskt sommarlov där.
 
 
Barbent, solsken, solglasögon och minigolf! Givetvis vann jag inte, men inte heller förlorade jag och där med slapp jag bjuda på glassen!
 
 
Några dagar senare rullade bilen mot Jönköping där jag första gången på väldigt länge skulle få tävla som ett lag tillsammans med dessa fina tjejer. Dessutom skulle jag för första gången på ett år stöta med seniorkulan och det gick riktigt bra. 
 
 
I tidig ottan gick jag upp för att tillsammans med pappa, Millan och den fantastiske Pelle bila ner till Tyskland för att köpa bil. Roadtrippen vart mycket lyckad och vi hade det fantastiskt bra. Vi fick med oss en superfin bil ner och fick dessutom upptäcka flera danska samt tyska städer. 
 
 
 Världens skönaste midsommargäng packade väskorna och åkte ner till Rätö för att fira en riktig midsommar i Rätöanda med kransbindning, midsommarlunch, dans runt stången, grillfest och efter det även en kväll på bryggan. Sådana är ett vanligt förekommande på sommaren, bryggkvällar i solnedgången alltså. Fantastiskt förekommande. 
 
 
Midsommar följdes av en weekend i Göteborg tillsammans med pappa och syster samt resterande del av LGIF truppen som skulle delta i Världsungdomsspelen på Ullevi. Tidigare år, alltså 2013 kammade jag hem guldet med stor segermarginal och ville givetvis göra en repris på det även detta år. Med alldeles för många känslor i kroppen, tankar i huvudet och riktigt dåliga förutsättningar i form av kallt väder gick tävlingen käpprätt åt helvete. Men vi åt god mat och hade det riktigt bra på Liseberg i alla fall!
 
 
 Sommaren fortsattte med sina underbart varma dagar och de spenderades såklart på Rätö. En grå och slaskig decemberdag som denna längtar man tillbaka otroligt mycket vill jag lova. Sol, bad, grillat, fiske, båtåkande och andra aktiviteter är saker som får mig att må så bra.

2 0 1 4 I ORD

 
Jag minns för nästan exakt ett helt år sedan, då jag glatt berättade om mitt 2013 som då, hittills, vart det bästa året i mitt liv. Här sitter jag nu och ska försöka sätta ord på ett extremt speciellt år, 2014. Det har vart ett knepigt år. Det har, över lag, vart ett bra år som innefattat allt förutom mellanting. Himmel eller helvete, botten eller toppen. 2014 har bjudit på fina, bra och några av mitt livs bästa stunder likaväl som det bjudit på några av mitt livs värsta stunder. 
 
Under år 2014 har jag gjort mycket. Jag har flyttat in till en egen lägenhet, jag har vart utomlands två gånger, tagit två SM medaljer, jag har mött nya människor, sagt upp kontakten med personer och framför allt, jag har växt som person. Det gör man dag för dag och är något som är svårt att förhindra, men tack vare alla dessa bottnar och toppar har jag vuxit mer än någonsin som person, står mer än någonsin på egna ben och vet hur jag fungerar samt vart mina gränser går. Jag vet nu hur det är att må riktigt dåligt, hur det är att inte vilja gå upp ur sängen på morgonen eller hur det är att inte se någon glädje i något alls. Jag tror att det har vart nödvändigt för mig att jag mått dåligt, för att förstå vart mina gränser går och hur jag fungerar. Förra året skrev jag "även en motgång kan vändas till något positivt, hur mörkt det än är" och det har aldrig tidigare stämt så bra. 
 
Om 2013 var året med omställningar har 2014 vart rutinåret med stort R. En vardag har skapats och jag har hittat ett mönster i allt. Knep och knåp som får vardagen att gå ihop. Skola, friidrott, mat och sömn har vart nyckelord för detta år. Så många träningspass som klarats av, likaväl som prov och läxor. När det kommer till skola har jag haft bra perioder och så mindre bra perioder. Det har vart samma sak med friidrotten. Jag bytte till en teknik som aldrig riktigt ville sätta sig och med mitt tålamod ledde det till prestationsångest. Till slut kom dessa bitar att falla på plats, det skedde framför allt under träningslägret i Portugal och det var en ren njutning att stöta. Sommaren flög förbi utan någon fullträff eller någon vidare bra tävling. Den började med världsungdom på Ullevi där jag åkte hem med tårar i ögonen efter fem övertramp och sex helt misslyckade stötar.. Men sen kom ute SM i Söderhamn varifrån jag kunde åka hem med mitt livs andra SM-guld och min fjärde SM medalj. Som sagt, himmel eller helvete.
 
 Vänskap är ett ord som har fått en helt annan betydelse för mig. Jag har mött människor vars lojalitet jag inte trodde existerade på detta jordklot. Jag har skapat en familj bestående av fantastiska vänner i Karlstad. Jag har fått äran att träffa vänner som jag alltid vet var jag har och som jag kan både skratta, gråta och bara vara med. Det har för mig vart en av årets stora höjdpunkter, ordet vänskap. Jag har också insett att det finns människor som bara tar energi istället för att ge, och dem klarar man sig lika bra utan har jag lärt mig. 
 
Trots många motgångar har det vart ett lärorikt år. Det är med stora förhoppningar och förväntningar jag kliver in i 2015. Ett år med det ända löftet att göra mitt bästa i varje situation och ha riktigt riktigt kul. "Ta ut all glädje i förväg, det värsta som kan hända är att du vart glad i onödan".
 
 
 
 

NYÅRS FÖRBEREDELSER

 
PARTYHATTEN ÄR PÅ, DÅ ÄR DET OFFICIELLT NYÅR!!!
 
Hallojsan! Efter en inte alls så lång sovmorgon vart jag upphämtad av världens mest efterlängtade pappa som jag inte träffat på månader. Underbar känsla x 1000. Sedan fick vi några ärenden ur vägen samt en veckohandling avklarad och efter det åkte vi en sväng till ikano där jag fick med mig nyårsoutfitens sista nödvändigheter. Jag ska ha klänning (ja ni hörde rätt).. Efter det mötte vi upp familjen Almerén/Jacobsson som vi ska fira nyår med och var en av flera hundra familjer som skulle trängas på Maxi. Förhoppningsvis fick vi med oss vad vi behöver inför morgondagen som jag ser mycket fram emot. Aldrig tidigare har jag vart så exalterad på ett nytt år som i år. 2015, be good to me. 

I PULKABACKEN
DAGENS AKTIVITET


Tröja från H&M och byxor från GinaTricot. 

I världens mysigaste tröja sitter jag i bilen på väg ut till Ekängen och kusin och moster för pulkaåkning som är dagens huvudaktivitet. Så mysigt i denna extrema kyla!

PRECIS SOM FÖRR

Efter tre timmars filmtittande med världens bästa barndomsvänner Anna och Linnéa vart vi i vanlig ordning alldeles för uttråkade för att fortsätta i samma spår. I stället pälsade vi på oss allt tänkbart och bekämpade den -18 gradiga kylan. Två soon to be 18-åringar och en soon to be 17-åring åkte alltså stjärtlapp och rullade ner för pulkabacken hysteriskt skrattande precis så som dem gjorde de när de var 10 år. Fy satan så kul. Det är det bästa med dessa två tjejer, inget har förändrats. Nu är jag väldigt väldigt frusen och fruktansvärt slut i hela kroppen. Tänkte att en fylld tekopp får förgylla det sista av min söndagkväll och även jullovet första vecka. 2 stycken kvar. Det känns så bra så bra. 
27 DECEMBEREfter en supergod lunch på stan hamnade jag i malmslätt hos Adde där vi spenderade kvällen i soffan framför JVM matchen. Den 15 minuter långa promenaden från bussen i -17 grader satte sina spår, satan så kallt. Snön ligger som ett täcke över hustaken och vintermyset börjar äntligen infinna sig! Imorgon är det söndag och jag har ännu inga planer. Tar det som det kommer. En morgon framför serier med tekoppen i hand låter så bra så. Pussar! 

HEJ MITT VINTERLANDAtt snön kom några dagar för sent är jag inte alltför bitter över, det är ju nämligen lördag och jag är påväg ner til stan för att äta lunch med familjen och morfar. Supermysigt! 

LIFE UPDATE
Hej på er! Redan fredag, tänk vad tiden går snabbt. Redan har en veckas jullov flugit förbi! Jag utnyttjar min ledighet till fullo i form av långa sovmorgnar, lugna dagar och kvällar iförd pyjamas. Jag mer eller mindre lever i min nya supermysiga morgonrock som jag fick av mamma i julklapp. Jag fokuserar på att ta det lugnt efter att ha drabbats av ytterligare en förkyldning. Inget ansträngande tempo på dagarna med andra ord. Denna fredag har jag mellandagsfyndat lite och eftermiddagen spenderades nerbäddad i sängen. Det är ungefär vad jag orkar i dessa dagar. Nyårsklänningen är nu hittad! Imorgon bjuds det där emot på roligare planer. En lunch på stan med familjen bland annat vilket jag ser fram emot. Ha en bra fredagskväll, pussar!

JULEN KOM OCH JULEN GICK

Och så var julen över. Det gick snabbt, väldigt snabbt. Tack vare snöfria gator infann sig inte julkänslan förrän på julaftonsmorgon och lika snabbt var den över. Trots en intensiv jul har den vart fantastiskt trevlig. Denna juldag börjades med en rejäl sovmorgon som varade fram till tolv, och sedan spenderades dagen hemma hos farmor med god mat, gott sällskap, fina klappar och mycket mys (om man klassar två galna duracellkaniner till kusiner för mysiga, så visst!). Återigen en dag fylld med tacksamhet från min sida. Det är lite utav en obeskrivlig känsla som inte går att sätta fingret på. Jag är så otroligt glad och tacksam för allt jag har och får samtidigt som jag skänker otroligt många tankar till de som inte har det lika bra. I sådana stunder önskar jag att livet inte har förmågan att vara så fantastiskt orättvist i vissa stunder. 
 
Förutom djupa tankar har denna kväll spenderats i badkaret i flertal timmar då långbad är det bästa jag vet trots att jag och farmor konstaterade att man blir skitig direkt igen. Efter det inmundigades hemmagjorda hamburgare a'la mamma som var otroligt goda. Nu uppkrupen i soffan med datorn i högsta hugg och bra musik på högsta. Jag trivs med det. Laddar upp för morgondagens shopping, kan bli en utmaning med tanke på hur mycket folk som förmodligen har samma planer. Spännande spännande. Ha en riktigt bra fortsättning på denna torsdag. Pussar. 

GOD JUL!

En dag fylld av glädje och kärlek och jag mår fantastiskt. Mormors julbord, Kalle anka, paketutdelning med självaste tomten, paketöppning, julfika, Karl-Bertil Jonsson och en massa massa mys. 

Desto äldre jag blir desto tydligare ser jag hur liten betydelse paketen i "min hög" betyder, det är så mycket roligare att ge och att få se glädjen i det man givit, men framför allt värderar jag gemenskapen så mycket högre. Jag får äran att fira jul med fantastiska människor som jag vart med hela livet. Familj, släkt och vänner är fantastiska varelser. Skratt, mys och prat om gamla minnen och framtida planer är bland det bästa jag vet. Jag är otroligt tacksam för denna julafton och framför allt de jag fått spendera den med. Imorgon väntar en repris på dagens bravader, fast hos farmor med pappas sida av släkten minus pappa själv då han jobbar. Förutom att pappa är mycket saknad så ser jag fram emot morgondagen. Denna dag avslutas med mys i soffan framför film. Jag klagar inte alls! 

Jag önskar er alla en riktigt god jul, och glöm inte att ta hand om varandra, krama om varandra en extra gång och visa uppskattning och tacksamhet. Ta vara på tiden till fullo, för vi vet aldrig när den är över. En riktigt riktigt god julaftonskväll från mig till er alla. Julpussar♥️

UPPERSITTARKVÄLL
I vanlig ordning är bingolottos uppesittarkväll påslaget på TV'n som alla andra år. Det, och lite plockmat får definiera den sista touchen av julkänslan precis enligt tradition. Härligt härligt. Efter första bingot har inga vinster kammats hem, men det är trots allt tre kvar. Hoppas hoppas på storvinst! En resa skulle inte sitta fel, inte en miljon heller för den sakens skull..

Annars har det vart en mycket mysig tisdag! De sista julklapparna är inköpta samt klappade och klara vilket är superskönt. Myskväll med god mat och bingo är vad som pågått de senaste 2 timmarna och som väntar resten av kvällen. Julemys har vart mycket saknat!

MOT IKANO

Godmorgon godmorgon dan före dopparedan. Hoppas ni har det bra vart ni än befinner er och vad ni än har för planer för jul. Idag ska de sista julklapparna inhandlas, det ska mysas till en maximal nivå, bingolottos uppesittarkväll ska i vanlig ordning spelas. Inte en enda gång i mitt 16 åriga liv har vi vunnit på Bingolotto, men vem vet? Idag kan vara dagen.

Hur som helst så är vi alldeles strax påväg till tornby och ikanohuset (Linköpings motsvarighet till Bergvik ska jag bara nämna för er vilsna värmlänningar). Pappa och kusin är kvar att inhandla till, det blir ingen lätt uppgift.. Speciellt inte när det kommer till pappa, men jag håller alla tummar och tår på att jag hittar en riktig tiopoängare! Ha en superbra tisdag, pussar! DET BÖRJAR BLI DAGS FÖR ÅRSRESUMÉ

9 dagar är vad som är kvar av 2014, inte mer än 9 ynka dagar. Lite mer än en vecka. Förlåt i förväg för att jag svär, men vad fan hände? Time flies.. Det är dags att resumera ett år som har inneburit antingen det bästa av det bästa eller helvetes helvete. Det har vart ett år utan mellating. Jätteglad eller jätteledsen, likaväl som jätteoptimistisk som jättenegativa, inga mellanting alls. Det är ett år som bjudit på vänskap, en ansenlig mängd friidrott, kärlek, resor, och en hel del nya upplevelser och känslor. Jag kommer ihåg att fjolårets årsresume var uppskattad och därför återkommer den även i år. Det finns mycket att sammanfatta, mycket att berätta och mycket att förstå sig på. Det har vart ett annorluna år på alla sätt som har förändrat mig mycket som person. Stundtals dåligt, stundtals mycket bra. Som sagt är det inte mer än nio dagar kvar av 2014, och jag ska göra det bästa jag kan av dessa nio dagar. Det bästa jag kan för att avsluta året på bästa sätt. För sedan har jag mycket framför mig. Jag börjar min andra halva på gymnasiet, jag fyller 17 år, börjar övningsköra, tar ytterligare kliv in i vuxenlivet och så vidare. Jag ser fram emot det. Det känns som om det bara kan bli bättre.
 
 

ONE DAY UNTIL CHRISTMAS

 
Hittade två supermysiga bilder från förra julen. Den första är väl för underbar, lilla kusin Mateo i tomteluva. Så liten är han inte längre och jag tvivlar på att tomteluvan passar fortfarande, haha. Den senare bilden ska föreställa förra årets julkort som pappa var så bestämd att vi skulle ta. I år blev det inget i och med att han i vanlig ordning befinner sig ute i Norska havet och jobbar. Något som där emot är detsamma är julklappshögen, om den inte är större detta år. På något sätt blir det alltid så att man lyckas slå rekord trots att man lovat sig själv att inte bli julklappshysterisk. Typisk julanda. På tal om julanda så har flertal julklappar idag inhandlats och julskinkan är färdig. Tyvärr finns ingen snö så långt ögat kan nå och det är flera plusgrader vilket gör att julstämningen ligger på ungefär -3. Men jul blir det ju ändå, eller hur?

HÄRLIGA LÖRDAG

Framme i Linkan är jag om några minuter och då blir jag förhoppningsvis hämtad av mammsen! I ugnen hemma väntar piroger som jag tjatat om så länge och ingen är gladare än jag över det. Och att äntligen komma hem? Det kan inte beskrivas med ord hur underbart det ska bli. Tågresan har hittils vart ett helvete men vad gör väl det när tåget börjar rulla in i hemstaden. Obeskrivlig känsla att gå ur tåget och andas Linköping. Storlaget och svårslaget med för den delen! 

Igår kväll vart en superlyckad myskväll a mi casa. Musik och handboll på tvn tillsammans med massor utav snack var vad kvällen hade att bjuda på. Der lugna mysiga övergick i en skrattfest mellan mig och Linnea efter de andra hade gått hem. Inte skrattat så mycket på länge och Gud så välbehövligt sådant är. Nej ni, nu är jag hemma. Daga att ta lov på riktigt. PUSSAR!!!


NÄSTA STATION LINKÖPING2 X FREDAGSGLAD
JULLOV

Dagens julavslutning firades inte alls med den förväntade glädjen efter beskedet om att en elev i samma årskurs som oss under gårdagskvällen gått bort i en tragisk olycka. Känns fruktansvärt tråkigt att något sånt ska hända, speciellt kring juletider som vi flesta förknippar med familj, kärlek och att umgås. Alla mina tankar går till han och hans familj♥️ 

Hur som helst hade denna morgon en fika, julklappsspel med klassen samt några framträdanden i aulan att bjuda på. Efter det åkte jag och Linn in till stan för en mysig hejdåfika innan det är daga för oss båda att fira jul på skilda ställen. Nu är jag påväg hem för att packa samt för att storstäda, Med andra ord är väl eftermiddagens aktiviteter inte så mycket att se fram emot. Min sista kväll i Karlstad för detta år har förhoppningsvis mer att bjuda på. Troligtvis blir det julmys hemma hos mig med Goa vänner, men mer om det då. Hoppas att ni får en bra fredag, glöm inte att ta hand om varandra. Pussar och kramar ♥️

Dagens avslutningsoutfit/Mysfika med Linnsan 

18:56 - GODNATT

Hej på er! Hur är det med er? Jag mår bra, men är så sinnessjukt trött efter nattens julcup att jag nu säger godnatt. Det gick bra för favolaget som tog sig ända till kvartsfinal och där med var jag inte hemma förrän 05.13 imorse. Jag hade Linnea och Kajsa med mig som sovsällskap och alla tre däckade ganska direkt efter vi lagt oss i sängen. Alarmet imorse ringde klockan åtta, efter mindre än tre timmars sömn.. Det har känts av under dagen kan jag lova och därför är det hög tid att ta tillbaka lite skönhetssömn! Förutom trötthet har denna torsdag har bjudit på en FIG avslutning och en spanskalektion. 2014's sista lektion är över! Obeskrivligt härlig känsla! Efter skolan lunchade jag och Linn på stan i samband med lite julklappsinköp vilket var supermysigt. Att hitta något bra till klassens julklappsspel imorgon var inte det lättaste, men det gick tack och lov. På tal om imorgon, då tar jag jullov. Så otroligt otroligt skönt att jag inte kan beskriva med ord. 

MOMENTS YOU WONT FORGETJust detta ögonblick, sekunden innan vattnet skulle skölja över mina fötter på en sandstrand i lilla Santa Cruz saknar jag. Jag älskar vatten, jag älskar hav. Det är så otroligt fridfullt. Jag bara satt på stranden och andades. Andades lycka. Det är sånna ögonblick man inte glömmer. Take me back. 

IDAG LER JAG

 
Ja idag ler jag. Tanken slog mig just att nästa gång jag skriver ett prov eller skickar in en inlämning är året 2015. Det betyder tre veckors pluggfritt och ingen är gladare än jag. Som jag ska njuta av mitt lov. Mycket ska göras. Jag ska ta igen tid med saknade vänner, umgås så mycket jag bara kan med min underbara familj och släkt och så ska jag fira min egen 17 års dag innan jag åker tillbaka till Karlstad. Förhoppningsvis även hinna ta en körskolekurs också. Som sagt, mycket ska hinnas med och det ser jag fram emot! Lördag förmiddag sätter jag mig på tåget hem och det känns så brabrabraaa! 
 
Innan klockan hinner slå lördag har jag också en del grejer att se fram emot. Till exempel morgonnattens (kan man säga så?) julcup, en fotbollscup nattetid vilket ska bli superkul. Givetvis spelar jag inte utan kollar på, men det är en kul grej som hela skolan deltar i. Julavslutning med FIG, julavslutning med klassen samt julmys med några bästa karlstadvänner fredag kväll är också saker som väntar. Det är mycket jul nu, men så är det kring juletider. Pussar.
 
 

JUST IDAG SAKNAR JAG DETTA

 
Just idag, en kall och grå tisdag saknar jag detta så jag håller på att spricka. Få rotera i kulringen, få ut all kroppens kraft, kliva upp på prispallen och bara vara glad. Jag är så glad att jag har friidrotten. Så mycket minnen, så mycket härliga känslor, så otroligt mycket fantastiska människor jag fått möjlighet att träffa och lära känna. En dag som denna är det tufft att inte få göra det man älskar. Jag längtar längtar längtar sååå tills jag är tillräckligt stabil, både fysiskt och psykiskt, för att gå in i ringen och göra det jag älskar mest. Det är en oslagbar känsla. Det känns som att friidrottsåret 2015 har så mycket att bjuda på och jag ser fram emot det så mycket!
 
 

VÄLBEHÖVLIGA SÖNDAG

Hej på er! Har ni haft en bra söndag? Det har jag! Trots att söndagar i min hjärna förknippas med plugg, städ och tvätt har denna vart otroligt mysig. Tekoppen har fyllts på allt eftersom och jag har fått väldigt mycket gjort. Fyra album utav bra musik har strömmat ur högtalarna medan jag har hunnit plugga, städa hela lägenheten, tvättat all tvätt, diskat all disk samt fyllt på kylskåpet inför kommande vecka. Jag är nöjd med dagens insats må jag säga. Sista söndagen innan lov borde betyda sista söndagen med tillåten söndagsångest, men vet ni vad? Jag har ingen ångest alls. Inför morgondagens prov känner jag mig förberedd och där med kan jag ta kväll. Klev just ur en timmes varm dusch och jag är som en ny människa. Nu är det dags att ta hand om mig själv innan jag äter någon god söndagsmiddag. Vad det blir har jag ingen aning om än så länge. Det som syns nedan är vad som väntas först, som jag älskar det. Hoppas ni haft en superbra helg. Pussar pussar!! MORGONSTUND HAR GULD I MUN


Ungefär en gång var och vartannat år händer det att jag skippar sovmorgonen för att gå upp tidigt, tända ljusen, fylla tekoppen, sätta på mysmusiken och plocka fram pluggböckerna. När jag lägger fram det så låter det onekligen ganska mysigt, kanske borde göra det oftare? Idag fick den fjortonde luckan i adventskalendern öppnas vilket innebär att det endast är tio dagar kvar till julafton. Tittar ut genom det frostiga fönstret där minusgraderna är höga utanför men ser ingen snö. Hemma i Linköping har snön lagt sig på gator och hustak men i Värmland förblir det snöfritt.. Pyjamasbrallorna är på, lika så är myströjan och bollen av vår mitt på huvudet. Idag är det mycket som ska göras, tur att jag börjar tidigt. I vanlig ordning ska lägenheten städas, kläderna tvättas, veckohandlingen avklaras och så ska jag se till att ta hand lite extra om mig själv också. För mig låter det en bra söndag, att varva måsten med lite myspys. Trevlig tredje advent på er godingar. 

SÄNGPLUGG


Pluggmorgonen blev till sovmorgon och därför får denna kväll ta stryk. Planerna på att träffa Niklas vart inställda och istället spenderar jag kvällen i sängen djupt nersjunken i svensk medeltida litteraturhistoria. Ärligt talat finns det väl sätt jag hellre skulle spendera min lördagkväll på men så kan det vara ibland. Funderar dock på att hoppa på cykeln och köpa en påse godis att ha till sällskap (tröst). Annars har denna lördagseftermiddag spenderats på stan med systrarna Forssell, en mysfika och lite julklappsfix. Som vanligt är jag ute i sista minuten och endast en klapp är inhandlad.. Men sånt är livet. Tror jag överlever ändå! Hoppas ni får en mysig lördagkväll, kramis 

EN BÄTTRE FREDAGKVÄLLDenna fantastiska tjej har jag spenderat denna fredagkväll med. En myskväll i sin finaste form! För övrigt har detta vart en mycket bra fredag som bjudit på både det ena och det andra. Nu ska jag hem och lägga mig i en nybäddad säng, lär inte ta många minuter innan jag slocknar.. Så himla trött efter denna vecka.. Förutom tröttheten börjar kroppen komma i balans efter tiden som är sjuk och det är fantastiskt skönt. Imorgon väntar en pluggmorgon, lite julklappsspaning på stan samt en oplanerad lördagkväll. Låter bra i mina öron. Pussar och kramar 

FINALLY FRIDAYJeans-USA | Kofta-Monki | Linne-Ginatricot

Hej mina vänner! Idag är det fredag och jag fick ta sovmorgon till 8 vilket var mycket uppskattat.  Dessutom går jag klädd i världens skönaste byxor som faktiskt är köpta på target (USAs variant av icamaxi) vilket jag tycker är lite småkul med tanke på att jag aldrig skulle handla kläder på icamaxi i Sverige! Aktuellt läge är i busskuren väntandes på bussen till skolan. Där väntar luciafirande och tre lektioner innan jag får ta helg. Njut av denna fredag för det ska jag göra, kramisar!!

JUST NU

Ytterligare en sovmorgon väntar och jag klagar inte alls! Efterlängtade fredag och helg är runt hörnet och ingen är gladare än jag. Trots att denna vecka inte vart speciellt krävande eller jobbig så är det alltid något speciellt med helg. Denna helg ska det hinnas med lite av varje. En fredagkväll hos Lisa, en lördag med plugg och julklappshandling, och en söndag som ännu är fri från planer väntar mig innan jag ger mig an höstterminens sista vecka. För övrigt så spenderades denna pluggkväll hemma hos Niklas. Plugg kanske det inte blev riktigt lika mycket av som planerat, men vad gör väl det? Många skratt, mycket bra musik som gjorde mig så glad. Glad att jag till stor del delar musiksmak med den killen. Tog bussen hem för en stund sen och nu är det på bilden vad som väntar mig. Pusspuss på er godingar. 


HAPPY THURSDAY
Torsdag = en dag närmre fredag! Sovmorgon, varm morgondusch och bananpannkaksbrunch. Med andra ord mycket bra morgon. Framför mig har jag två språklektioner - spanska och engelska! Sedan begraver jag mig i svenskaplugg igen. Hoppas ni får en fin torsdag, pussar!

DET BÄR AV TILL SPANIEN I APRIL!!

Ahh, skickade just iväg mailet som anmäler mig till vårens träningsläger med FIG som denna gång går av stapeln i Spanien. Så kul, och av vad jag har förstått så är det fina anläggningar och fint område, verkligen något att se fram emot i vinterkylan! Värme, sol och träning av högsta kvalité - det kallar jag livsnjutning. Nu är det dock fem månader kvar, så tills dess får man se fram emot andra saker, men satan vad gött det ska bli efter denna skithöst rent utsagt. 
 
Annars har denna dag inte erbjudit något speciellt. Möte med coach under morgonen följt av ytterligare x antal lektioner. Slutade tre vilket var väldigt skönt, och efter lite fix och pyssel med både det ena och det andra är det nu dags att ta tag i dagens skörd av plugg innan jag kan ta kväll. Som vanligt erbjuder kvällen en stor varm säng och några avsnitt av favoritserien, så med andra ord verkligen hög tid att sätta igång med plugget. Pussar!!
 
 
 
På tal om träningsläger kan jag passa på att bjussa på några bilder från förra träningslägret i Portugal. Sol, värme, bra teknik, långa stötar och god mat är definitvt saker man mår bra av. 

FOREVER YOUNG

 
Detta är perfektion. 

FROSTIG TISDAG

 
De frostbelagda gatorna lyser upp vintermörkret en aning vilket gjorde att jag kunde gå hem från skolan i dagsljus. En tisdag, fyra lektioner och en himla massa skratt har avklarats. Kvar att göra är en psykologiinlämning som om några minuter är redo att skickas in, så så så skönt att få den gjord. I övrigt händer inte alls mycket i mitt liv för tillfället. Försöker jobba bort tröttheten från sjukdomen och plugg varvas med favoritserien. Som sagt, inte så händelserikt. Ser fram emot ett par veckor lov och julmys hemma i Linköping, endast två veckor kvar och det är vad som håller mig fokuserad för tillfället. När detta elände till inlämningsuppgift är inskickad ska det firas med en myskväll i högsta grad. Att klockan bara är strax efter halv fyra gör inte saken sämre. Träningen är saknad som bara den men jag lyder min tränares kloka ord om att se till att använda denna tid till att må bra och göra bra ifrån mig. Hoppas ni har en bra tisdag, kramar!
 
 

JUST NU


Matilda lämnad på stationen och veckans storhandling är gjord. Resterande del av denna söndag kommer bestå av städning, plugg och mys. 

A GOOD MORNING

Vaknade upp pigg och glad med en Matilda bredvid mig som jag hämtade upp på tågstationen igår. Hon ska spendera helgen här och hittills har det vart ruggigt mysigt. En varsin pizza från PizzaHut och Idolfinalen var vad fredagen bestod av. Några avsnitt Criminal Minds senare somnade vi! Denna lördagmorgon startade vi med en brakfrukost som var supergod, så mysigt. Nu är vi på väg ner mot stan för en eftermiddag där. Hoppas ni får en bra lördag, pussar! RSS 2.0